Gyakran Ismételt Kérdések

Hol vannak a tanfolyamok?

A fotótanfolyamokat többnyire Pécsett tartjuk, de kellő résztvevő esetén más városokban is indulhatnak csoportok.

Kik tanítanak a fotósuliban?

Dékány Zsolt és Lévai Gábor. Mindketten hivatásos fotósok vagyunk több éves oktatási tapasztalattal, részleteket a Oktatók menüpont alatt találsz.

Kell hogy legyen fényképezőgépem a tanfolyamok elvégzéséhez?

Nem feltétlenül, de a tanulás sokkal könnyebben megy, ha van mivel gyakorolni. A kezdetekhez egy egészen egyszerű (akár kölcsönbe kapott) fényképezőgép is megteszi.
Ha most tervezed csak a gépvásárlást, szívesen segítünk a választásban.

Digitális vagy Filmes fotózást oktattok?

Mindketten nagy szerelmesei voltunk (és vagyunk) a filmes fotográfiának, azonban a tapasztalataink azt mutatják, hogy a digitális fényképezés használatával a diákok sokkal gyorsabban fejlődnek. Ha kizárólag filmre akarsz fotózni, akkor is szívesen látunk, hiszen elsősorban a JÓ KÉP megalkotásával foglalkozunk, ami elsősorban nem az eszköztől függ…

Vállalhatok fotósként munkát a tanfolyamok elvégzése után?

A fotós munkavállaláshoz az OKJ-ben szereplő “fényképész” végzettség szükséges, ezt 2 éves nappali vagy esti képzés keretében lehet megszerezni a megfelelő szakképző iskolákban. Pécsett ilyen a Simonyi Károly Szakképző Iskola, Budapesten a Práter utcában van ilyen iskola.

A mi tanfolyamaink elsősorban a kezdő illetve haladó amatőr fotósokat célozzák meg, a képzési rendszerünk és a tematikánk is ennek megfelelő, és értelemszerűen nem vállalkozhatunk arra, hogy nulláról kezdve rövid idő alatt profi fotóst faragjunk bárkiből. Amiben viszont a szakiskoláknál többet tudunk nyújtani, az a naprakész tudás, és a gyakorlatra koncentráló képzés.

Comments are closed.